Wie is Stefanie?

Mijn naam is Stefanie Sansen. Kortweg ‘Stefanie’ dus. Samen met mijn vriend Brecht en dochtertje woon ik aan de rand van Diksmuide centrum, waar eveneens mijn dierenartspraktijk gelegen is. Graag vertel ik eventjes iets meer over mezelf en wat mij tot de opstart van de praktijk gedreven heeft.

Het begon toen ik zes jaar oud was. Ik vertelde iedereen dat ik wist wat ik wou worden, namelijk: dierenarts. Ik groeide namelijk op tussen de katjes, hondjes, konijnen, hamstertjes, schildpadden, vissen, vogels, eenden, kippen, enz… Al snel ontstond er bij mij een droom: Ik wil zoveel mogelijk diertjes helpen. Ik wil ze beschermen, verzorgen, genezen, ..ze proberen te begrijpen en uitzoeken wat er eventueel aan de hand is.

Hoewel tientallen mensen me probeerden duidelijk te maken dat elk kind droomt, kwam deze droom voor mij reeds een stuk dichterbij toen ik 18 werd en besloot aan de universiteit van Gent Diergeneeskunde te gaan studeren.

Na 4.5 jaar algemene diergeneeskunde te hebben gestudeerd, moest er gekozen worden in welke diersoorten we ons verder wensten te specialiseren. Voor mij was dit eenvoudig: de specialisatie ‘Kleine huisdieren’. Zo verdiepte ik me nog 1.5 jaar verder op de anatomie, pathologie, …van honden, katten, konijnen, cavia’s, enz. Naast de nodige cursussen en stages op school, liep ik vrijwillige stages bij een praktijkdierenarts. In 2010 studeerde ik vervolgens af als dierenarts met specialisatie Kleine huisdieren.

Reeds snel daarna stampte ik mijn eigen gezelschapsdierenpraktijk uit de grond. Ik besloot me voornamelijk toe te spitsen op hondjes, katjes en knaagdieren.

Dag in dag uit deze diertjes kunnen helpen, geeft me steeds opnieuw een goed gevoel. Gelukkige gezonde patiëntjes, dat is mijn doel, dat is waar ik me elke dag opnieuw 100% voor inzet en wil blijven inzetten.